margriet van bebber

Margriet van Bebber (1948) is dichter, schrijver en schrijfdocent. Ze studeerde cultuureducatie en volgde de opleiding Docent Schrijven.
In 2014 richtte ze Dactylus – academie voor schrijfdocenten op. Dactylus heeft een basisopleiding voor beginnende schrijfdocenten, masterclasses en cursussen voor ervaren schrijfdocenten. Margriet van Bebber is hoofdocent aan de basisopleiding met co-docenten Benny Lindelauf en Sieneke de Rooij. Voor de cursussen en masterclasses trekt zij gastdocenten aan. Inmiddels hebben in vier opleidingen 44 schrijfdocenten hun certificaat behaald.
Tot 2013 werkte ze als manager onderwijs & cursussen en als schrijfdocent aan De VAK, centrum voor de kunsten in Delft .
Van 2009 tot 2013 leidde ze bij DOCS [DocentenOpleiding Creatief Schrijven] in Amsterdam schrijfdocenten op.
Ze was gastdocent en coach bij de Schrijversvakschool in Paramaribo, mentor bij La Scuola Academie voor Levenskunst, en was zeven jaar gastdocent aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde.
Haar werk is o.a. te zien in het project OverBruggen met dichtregels op de leuningen van 12 bruggen en op vier banken in de Harnaschpolder in Delft.
In 2008 verscheen haar boek Schrijvers over Delft: acht literaire routes.
Zie ook gedichten en publicaties

dichter

Gedichten in de openbare ruimte
IMG_6353In mei 2019 ontving Margriet van Bebber de Le Comte Prijs 2018 van zowel de jury als de Publieksprijs voor het project OverBruggen met dichtregels op 12 bruggen en vier banken in de Harnaschpolder in Delft.
Gedicht op het thema Dromen aan zee voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2019
Brief aan een fles: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2018
Op drift: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2017.
Haags Paradijs: gedicht voor Windsister Warehouse, Denneweg 4 Den Haag. Jubileumproject ‘Dichter in de Winkel’  juni 2016. Haagse Kunstkring 125 jaar.
Zilt recept: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2016.
OverBruggen: samen met beeldend kunstenaar Mariska van den Enden: dichtkunst en beeldende kunst op brugleuningen in de Harnaschpolder in Delft. De 12 bruggen en 4 banken met teksten van Margriet van Bebber werden tussen 2010 en 2018 geplaatst. Hiermee won Margriet de Le Comteprijs 2018, zowel van de jury van Delfia Batavorum als de Publieksprijs van Delft op Zondag.
Kristal, dichtkunstwerk voor het Brede Schoolgebouw Het Kristal in de Harnaschpolder in Delft 2011.
Verschil: gedicht voor project De Schoonheid van het Verschil – KunstVaarRoute Amersfoort 2009

Gedichten op papier
o.a. in: De wereld in je hand (Metropoolregio Rotterdam Den Haag 2019); De kunst van het verzamelen (KUnSTPLAATS Hoek van Holland 2019); Goede Buren, (Dichters in de Prinsentuin 2018)Soms gaan letters (Poëzie aan de Brink Laren 2018); Kortweg (Poëziefestival van het Miniatuur 2017 in Laren); Liegen op een hoger plan (De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2014); Hoe wij ons door de herfst heen slaan  (in oktober en november 2012 in heel Rotterdam op posters als keuze van de stadsdichter Ester Naomi Perquin); Levenslef (La Scuola 2011)Dagkalender van de poëzie 2008 (Meulenhoff); Woorden lippen en tanden (2005); Woorden groeien niet aan letters (2000); Vaders (1999); Tussen niets en geen (1997); diverse bundels, poëziekalenders en tijdschriften.
Gedichten  Publicaties

schrijfdocent

Margriet van Bebber geeft als schrijfdocent cursussen creatief schrijven, poëzie, levensverhalen schrijven, en schrijven op locatie voor Het Schrijfbedrijf en bij De VAK, centrum voor de kunsten Delft. Zij is lid van Schrijven in Delft en Schrijven in Den Haag.

Zij is gespecialiseerd in schrijven op locatie in binnen- en buitenland: o.a. Hollandsche IJssel; Walcheren; Delft & Delfland; Texel; Foya Roch Spanje; Catalonie, Spanje; Suriname. Zie Schrijven op locatie

Aan Dactylus – academie voor schrijfdocenten leidt zij nieuwe schrijfdocenten op met co-docenten/schrijvers Benny Lindelauf en Sieneke de Rooij.