margriet van bebber

Margriet van Bebber (1948) is dichter, schrijver en schrijfdocent. Ze studeerde cultuureducatie en volgde de opleiding Docent Schrijven.
In 2014 richtte ze Dactylus – academie voor schrijfdocenten op. Dactylus heeft een basisopleiding voor beginnende schrijfdocenten, masterclasses en cursussen voor ervaren schrijfdocenten. Margriet van Bebber is hoofdocent aan de basisopleiding met co-docent Benny Lindelauf. Voor de cursussen en masterclasses trekt zij gastdocenten aan.
Tot 2013 werkte ze als manager onderwijs & cursussen en als schrijfdocent aan De VAK, centrum voor de kunsten in Delft .
Van 2009 tot 2013 leidde ze bij DOCS [DocentenOpleiding Creatief Schrijven] in Amsterdam schrijfdocenten op.
Ze was gastdocent en coach bij de Schrijversvakschool in Paramaribo, mentor bij La Scuola Academie voor Levenskunst, en was zeven jaar gastdocent aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde.
Haar werk is o.a. te zien in het project OverBruggen met dichtregels op de leuningen van 14 bruggen in de Harnaschpolder in Delft.
In 2008 verscheen haar boek Schrijvers over Delft: acht literaire routes.
Zie ook gedichten en publicaties

dichter

Gedichten in de openbare ruimte
Haags Paradijs: gedicht voor Windsister Warehouse, Denneweg 4 Den Haag. Jubileumproject ‘Dichter in de Winkel’  juni 2016. Haagse Kunstkring 125 jaar.
Zilt recept: gedicht voor ‘Poëzie in de Branding’ Bergen aan Zee. Mei 2016.
OverBruggen: samen met beeldend kunstenaar Mariska van den Enden: dichtkunst en beeldende kunst op brugleuningen in de Harnaschpolder in Delft. De 14 bruggen met teksten van Margriet van Bebber worden tussen 2010 en 2016 geplaatst. OverBruggen
Verschil: gedicht voor project De Schoonheid van het Verschil – KunstVaarRoute Amersfoort 2009

Gedichten op papier
o.a. in: Liegen op een hoger plan (De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2014); Levenslef (La Scuola 2011); Dagkalender van de poëzie 2008 (Meulenhoff); Woorden lippen en tanden (2005); Woorden groeien niet aan letters (2000); Vaders (1999); Tussen niets en geen (1997); diverse bundels, poëziekalenders en tijdschriften.
Gedichten  Publicaties

schrijfdocent

Margriet van Bebber geeft als schrijfdocent cursussen creatief schrijven, poëzie, levensverhalen schrijven, en schrijven op locatie voor Het Schrijfbedrijf en bij De VAK, centrum voor de kunsten Delft.

Zij is gespecialiseerd in schrijven op locatie in binnen- en buitenland: o.a. Hollandsche IJssel; Walcheren; Delft & Delfland; Texel; Foya Roch Spanje; Catalonie, Spanje; Suriname. Zie Schrijven op locatie

Aan Dactylus – academie voor schrijfdocenten leidt zij nieuwe schrijfdocenten op met co-docent en schrijver Benny Lindelauf.