projecten

2017-05-23 17.36.30

Poëzie in de Branding 2017

Het gedicht ‘op drift‘ van Margriet van Bebber is door de jury gekozen uit 231 inzendingen als één van de twintig winnende gedichten. De gedichten staan op palen in de branding van Bergen aan Zee. Op 23 mei geopend door Mevrouw Mariette Dölle, de directeur van Museum Kranenburgh. Thema van de wedstrijd was ‘Zand en Zee’. Te zien van 23 mei tot 6 juni bij Strandpaviljoen Blooming Beach.

 

foto-2Op Drift

Het project Op Drift is een van de activiteiten van de Haagse Kunstkring t.g.v. het 125-jarig bestaan in 2016. Dichters en beeldend kunstenaars gingen met het thema aan de slag. Kunstenaar Louis de Leeuwe maakte een  installatie op het gedicht HOE OP DRIFT TE RAKEN van dichter Margriet van Bebber. Te zien van 5 t/m 27 november 2016 in de galerie Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag.

 

16-woordwolk-lekkah-nassuh-jpgHaags Kunst Kookboek

50 leden van de Haagse Kunstkring leverde een bijdrage aan het Haags Kunst Kookboek met kunstwerken, gedichten, foto’s, columns en recepten. Twee bijdragen van Margriet van Bebber: het stapelgedicht c’est la vie en de woordwolk Lekkâh Nassûh op het schutblad.

Levenslef

Margriet van Bebber is mentor bij La Scuola, Academie voor levenskunst. Zij begeleidde 11 schrijvers van levensverhalen voor publicatie in de bundel Levenslef, verhalen over vallen en opstaan van La Scuola, die 11 september – ‘tien jaar na’ – verscheen. In deze bundel zijn 9 gedichten van haar hand bij dit thema opgenomen. De inleiding is geschreven door Stef Bos. Presentatie van de bundel was zondag 11 september 2011 in de Synagoge Delft. Bestelinformatie: ‘Levenslef’ kost € 19.95 ISBN 978-94-6107-086-9. Te bestellen bij boekhandels, bol.com, De Witte Uitgeverij, La Scuola / Academie voor levenskunst, en bij www.hetschrijfbedrijf.com.

detail-regel-2-look-2OverBruggen: Dichtkunst en Beeldende Kunst op Bruggen in de Harnaschpolder

De brugleuningen van bruggen in de nieuwe Delftse wijk Harnaschpolder worden met dichtregels en beeldende kunst verfraaid door dichter Margriet van Bebber en beeldend kunstenaar Mariska van den Enden. De eerste brug met teksten van Margriet van Bebber is in 2010 geplaatst: de Brug over de Look. In 2012 zijn drie bruggen met tekst op houten brugleuningen geplaatst. In de volgende jaren zijn de meeste van de overige tien bruggen geplaatst. Het is nog niet helemaal afgerond.

KunstVaarRoute 2009 Amersfoort

Onderdeel van de  KunstVaarRoute 2009 in Amersfoort  was het  kunstwerk AmersPoort, een gezamenlijk ontwerp van dichter Margriet van Bebber en beeldend kunstenaar Judit Hódos bij de Kamperbinnenpoort.  >>